Produkter
 ProduktFilmer
 Om Directa
 Directa i Media
 Nyheter
 Aktiviteter och Mässor
 Downloads
 Broschyrer
 Återförsäljare i Norden
 Kontakta oss

  

 

 

 

Luxator LX Mechanical Periotome won the prestigious Clinical Innovation Award at the yearly conference this year held at the Kings Place in London. More than 500 dentists listened to lecturers and visited the attending companies for more information and hands-on demonstrations. Read more...


 

 

 

A prospective in vitro study evaluating the quality of composite class II restorations performed with a new type of matrix system.

Read more...

 

 

 

 

 

 

 

 

Under 2006 var FenderWedge den första av fem Fenderprodukter som skapades av en grupp dentala konsulter i Directas regi. Directa har åtagit sig att utveckla hjälpmedel för att förbättra tandvård.

Läs mer ...

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Facebooks uppdrag är att ge människor möjlighet att dela med sig och göra världen mer öppen och integrerad. Directa använder Facebook för att hålla kontakten med kunder och vänner i branschen, ge de senaste nyheterna samt informera om produkterna. Bli vår vän på Facebook!


 

 

 

 

 

 

 

Under 2015 har DirectaDentalGroup förvärvat och införlivat tre tillverkande företag i gruppen. Det engelska Topdental och de två svenska företagen J.H. Orsing AB och Nordiska Dental’s icke-amalgam produkter. Topdental är tillverkare av dentala desinfektions- och hygienprodukter som är prisbelönta och kända för varumärken som Virofex och Bossklein. Orsing är sedan många år tillbaka en världsledande utvecklare och tillverkare av salivsugar och aspiratorrör, som exempelvis Hygoformic, Scantube och Hygofix. Den del av Nordiska Dental som Directa förvärvat är framför allt kända genom produkterna Calasept – Endoline, Nobetec, ANA Etch gel, Cerana och ett antal uppskattade appliceringshjälpmedel.

 

  

 

 

NYHETER

 

Bra idéer kräver år av forskning och tester innan de kan bli verklighet och många spännande förslag från vår ovärderliga grupp tandläkare är äntligen redo - praktiska lösningar på vardagsproblem som tandläkare är säker på att anamma. Missa inte chansen att se vad som är nytt på Directa och diskutera med oss hur vi kan gå samman för att marknadsföra Directa på din lokala marknad. 

 

 

 

 

 

NY PRODUKT DIRECTA

 

Engångs putsvinkelstycke i polykarbonat med mjuk, flexibel 100% latexfri putskopp, passar lågvarvs profylax vinkelstycks underdel. Individuellt förpackat engångs profylaxvinkelstycke med integrerad putskopp – minimerar behovet av ett nytt sterilt vinkelstycke för varje behandling. Ingen risk att pasta partiklar tränger in i vinkelstycket och förstör mekanismen. Ergonomisk form med smal hals, runt huvud och en vinkel som förbättrar tillgängligheten till posteriora tänder och ger en högra patientkomfort samt bättre handledsrörelser för användaren. Den exklusiva putskoppens form och flexibilitet anpassar sig till tandens konturer och ökar det selektiva borttagandet och den approximala rengöringen, kräver mindre tryck och mindre belastning för operatören.

 

 

 

 

 

NY PRODUKT DIRECTA

 

Den exklusiva putskoppens form och flexibilitet anpassar sig till tandens konturer och ökar det selektiva borttagandet och den approximala rengöringen, kräver mindre tryck och mindre belastning för operatören. Bredare bas förhindrar putspastan från att nå vinkelstycket.  Anpassad storlek för enklare tillgång i svårtillgängliga områden, utan att tappa putspasta. Mjuk och flexibel för att ge ökad subgingival tillgänglighet – masserar samtidigt gingivan försiktigt och når ner i fickorna för en effektiv borttagning av plack och biofilm. Insidans rellor håller en adekvat mängd putspasta och minimerar risken för skätt vilket medför bättre fläckborttagning. Utsidans retentionsknoppar optimerar approximal rengöring. Mjuk, flexibel och 100% latexfri. Bredare bas förhindrar putspastan från att nå vinkelstycket.

 

 

 

 

 

NY PRODUKT DIRECTA

 

Varje förpackning innehåller en optimal kvantitet pasta för en behandling.  Den grunda förpackningen med rundad botten är designad för att minimera spill. Allt innehåll kan enkelt hämtas av putskoppen.

 

 

 

 

 

NY PRODUKT DIRECTA

 

Hög rengöringsförmåga omvandlas till en försiktig polering i takt med att slippartiklarna fragmenteras. Innehåller en desensibiliserande beståndsdel för att försluta dentin tubuli och minimera hyperkänslighet. Till exempel efter scaling. Innehåller fluoride för att remineralisera emaljen efter polering, ökar även karies skyddet. Skvätter inte, vätskar sig inte eller separerar. Finns i engångskoppar alternativt i tuber. Pastans milda mintsmak och tilltalande textur är behaglig för patienter i alla åldrar.

 

 

 

 

Pat. pending

 

NY PRODUKT DIRECTA

 

Identifiering av kontaktpunkter har aldrig varit enklare. Före cementering av konventionella kronor, broar och implantat, är det nödvändigt att först bedöma förhållandet till granntänderna. Ocklusionspapper används oftast för att kontrollera kontaktpunkter, denna metod visar dock alltför bred och felaktig kontaktpunkt med risk för en överdrivning anpassning.

 

 

 

NY PRODUKT DIRECTA

 

Speciellt utvecklad för diastemaförslutning och behandling av svart triangle problem. Den förkonturerade progressiva kurvaturen underlättar att skapa incisala fyllningar med korrekt anatomisk form. Den proximala kurvaturern skiljer sig från tand till tand. För att åstadkomma en perfekt fyllning har matrisen designats så att krökningen eskalerar linjärt längs matrisens totala längd. I ena änden är krökningen subtil vilket är idealiskt för underkäkens framtänder, i andra änden är matrisens böjning mer distinkt och därför lämplig för diastemaförslutning. Genom att försiktigt trycka och dra matrisen på plats är det lätt att hitta en lämplig placering för varje tand. Matrisen har en cervikal kant som går ner i tandköttsfickan och blockerar mot att fukt från omgivande mjukvävnad förorsakar problem samtidigt som kanten stabiliserar matrisen under behandlingen. Indikationer: klass IV, stor klass III, diastemaförslutning.

 

 

 

 

 

 

NY PRODUKT DIRECTA

 

För en enkel och säker preparation och fyllning av temporär proximal restauration. Efter preparationen kan FenderMate Temp formas till att följa tandens anatomi, Underlätta för exakta fyllningar och minimera risken för problem orsakade av överskott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  NYHET!

  

DAB AB och DIRECTA AB
Har den äran att inbjuda Dig till Workshop om preklinisk tandvård. Inbjudan riktar sig till Dig som skall genomgå provet i preklinisk tandvård i Augusti detta år. Läs mer...

 

 

 

 

Dentistry - a high risk activity?

Practical infection considerations for dental practitioners

Föreläsare:

Dr. Mikael Zimmerman

1 CE Credit

Datum:

05/11/2015, 17:00 (CEST)

More info...

 

 

Latest Innovations to make everyday Dentistry Easier.

Föreläsare:

Jansie van Rensburg

Datum:
06/05/2015 och 06/10/2015, London
 

Nyheter!

 

 

 

Logga in på Downloads.

Är du ny användare och behöver behörighet, vänligen kontakta oss på info@directadental.com

 

Top10 visar de 10 populäraste produkterna på Directa. Nyfiken?

 

 

Länk till webinar:

 

 

Instruktionsfilmer som visar hur man använder Directas produkter.

 

- Prophy Paste

 

- ProphyPaste PRO

 

- SpotIt

 

- ProxyPal

 

- FenderWedge

 

- FenderWedge Prep

 

- FenderMate

 

- FenderMate Temp

 

- FenderMate Prime

 

- Luxator Periotome

 

- Luxator Dual Edge

 

- Luxator Forte

 

- Luxator Titanium


- Luxator LX

 

 

 

Luxator L3S Tin är Directas nya periotom i titanbelagt rostfritt stål. Titanbeläggningen gör att periotomen glider lättare ner i fickan och ska inte slipas. Läs mer...

 

 

 

 

 

Newsletter
Subscribe to our newsletter.
E-mail:© Directa AB P.O. Box 723, SE-194 27 Upplands Väsby, Sweden
Tel: +46 8 506 505 75, Fax: +46 8 590 306 30, info@directadental.com